Prenumerera på Teknikens Värld

Hitler-referens får Volkswagen att vilja skjuta på rättegång

Volkswagen vill skjuta på rättegångsförhandlingarna kring avgasfusket, eftersom det gjorts sammankopplingar mellan Hitler och avgastesterna på apor.

Volkswagen Golf diesel avgastest

För ungefär en vecka sedan hade Netflix-dokumentären ”Dirty money” premiär. Dokumentären innehåller ”olika berättelser om girighet, korruption och brott i den globala ekonomin”. I en av dessa berättelser visas klipp från utsläppstesten på apor, som vi tidigare berättat att Volkswagen varit inblandade i. Klippen efterföljs av bilder på Adolf Hitler.

Volkswagen menar nu att det görs ”provocerande sammankopplingar” mellan utsläppstesterna och Hitler, rapporterar Financial Times. De menar vidare att detta kan göra att de inte får en rättvis rättegång gällande fusket med avgasutsläpp.

Volkswagens advokater vill därför att rättegången i USA skjuts upp tills dess att den dåliga publiciteten avtagit. De föreslår att förhandlingarna inleds först om sex månader.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa