Prenumerera på Teknikens Värld

Volkswagens vd får lämna sin post

Matthias Müller ser ut att få lämna posten som vd för världens största biltillverkare Volkswagen i förtid.

Matthias Müller vd Volkswagen AG

I tysk media rapporteras det att Volkswagens vd Matthias Müller tvingas bort från sin post, och det redan på fredag. Hans nuvarande avtal löper annars till och med 2020.
Volkswagen har inte bekräftat uppgifterna men har skickat ut ett kort pressmeddelande som menar att de är inne i en förändring och utveckling av ledningsgruppen och styrelsen samt att Matthias Müller är villig att bidra till denna förändring.

Enligt tysk media har justeringarna planerats under flertalet månader på initiativ av ägarfamiljerna Porsche och Piëch.

Matthias Müller, 64 år gammal, tog över som vd efter att tidigare vd:n Martin Winterkorn avgått (sparkats) i samband med att dieselgate-skandalen rullades upp i september 2015.
Müller, som avlönades med 98 miljoner kronor under Volkswagens rekordår 2017, antas efterträdas av Volkswagens varumärkeschef Herbert Diess som tydligen ses som rätt man att föra företaget in i framtiden.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa