Prenumerera på Teknikens Värld

Volvo återkallar tusentals bilar

Volvo återkallar flera tusen bilar då man funnit ett fel i utlösaren i krockkuddarna från Autoliv. Felet ska nu åtgärdas.

Volvo XC90 S90 V90

Totalt rör det sig om 8 200 bilar över hela modellprogrammet, inklusive bilar i nya 90-serien (S90, V90 och XC90). I Sverige är det omkring 1 200 bilar som berörs.
Återkallelsen har initierats av Volvo efter att underleverantören Autoliv informerat om ett fel i krockkuddarnas utlösare. Autoliv ska ha gett Volvo rådet att återkalla.

– De hade ett kvalitetsproblem under en period i tillverkningen. Det kan hända att det blir problem när kudden ska lösa ut, berättar Volvo Cars talesman i globala frågor enligt Expressen.

Inga incidenter till följd av felet är kända. Volvo Cars kommer att informera berörda bilägare brevledes där de uppmanas besöka sin Volvo-verkstad för åtgärd.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa