Prenumerera på Teknikens Värld

Volvo med nytt stylingpaket till XC40

Volvo presenterar nu ett nytt stylingpaket till Årets Bil i Europa 2018. XC40 får lite tuffa detaljer ibland annat borstat rostfritt stål.

Volvo XC40 Exterior styling 2018

Många anser att Volvos minsta suv XC40, som alldeles nyligen blev utsedd till Årets Bil i Europa, är tuff som den är, men för Volvo räcker inte det. Nu presenterar de ett stylingpaket som ger modellen ännu tuffare attityd, ett paket som skiljer sig från befintliga utrustningsnivåerna Momentum, Inscription och R-Design.

Volvo XC40 Exterior styling 2018

Hasplåt i borstat rostfritt stål som täcker mer av frontens nedre parti än på exempelvis en XC40 R-Inscription.

Den lilla suven som konkurrerar med bland annat Audi Q3, BMW X1 och Mercedes GLA har med stylingpaketet fått hasplåtar fram och bak samt skydd över tröskellådorna, samtliga gjorda i rostfritt stål som har borstats. Takvingen med integrerat bromsljus har byggts ut, förmodligen mer form än funktion. Det hela kröns av 21-tums femekrade fälgar som redan finns som tillbehör till XC40 för 18 000 kronor.

Volvo XC40 Exterior styling 2018

Samma gäller där bak. Hasplåten i borstats rostfritt stål täcker större ytor än på Inscription och R-Design. Det liknar med Momentum-utförandet men med en klart sportigare framtoning. Fler bilder på stylingpaketet hittar du i bildgalleriet nedan.

Volvo meddelar inga priser för paketet och inte heller finns det ännu tillgängligt i bilbyggarfunktionen på Volvos webbplats.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa