Prenumerera på Teknikens Värld

Volvo V90 i rörelse – så ser den ut

Sveriges största bilnyhet på bra många år (sorry, XC90) är ett faktum – nya Volvo V90 har avtäckts och världens blickar är riktade mot den lilla biltillverkaren i norr. Nu styr vi våra blickar mot filmerna med nya kombimodellen.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Under torsdagsförmiddagen var det så äntligen dags – Volvo V90 avtäcktes och Teknikens Värld var på plats och sände live för att ge dig och alla andra en första titt från första parkett. Förutom själva bilen, med in- och utsida i fokus, bjöds tittarna också på en intervju med Volvo Cars Sveriges vd Kristian Elvefors och en lite längre och skojig intervju med Robin Page – Volvos prisbelönta interiördesigner som plockades från brittiska lyxbilstillverkaren Bentley för snart tre år sedan. Du som missade vår livesändning kan se den i efterhand här.

LÄS OCKSÅ: Så mycket kostar Volvo V90

Volvo V90 2017

Nu lägger vi alla diskussioner om bagageutrymmesvolymer och sluttade D-stolpar åt sidan och fokuserar på V90 i rörelse. Volvo har släppt en handfull filmer där designen, både interiören och exteriören, sätt i fokus samt ett par filmer där vi får en mer realistisk känsla av hur V90 ter sig i verkligheten. Vi får nämligen se V90 i rörelse, från alla möjliga vinklar.

LÄS OCKSÅ: Motoralternativen till Volvo V90

Missa inte bildgalleriet nedan som har utökats med nya bilder där du i lugn och ro kan granska och bedöma Hisingens nya kombi som, trots dagens bagagediskussioner, har goda möjligheter att bära vidare stafettpinnen efter V70.

LÄS OCKSÅ: Större men ändå mindre än V70

Så vad säger du V70-ägare idag, efter att ha läst och sett alla bilder samt filmer, är detta bilen för dig när det är dags att byta? Och du som äger kombi av annat märke i dag, har V90 fått dig att bli ”märkesotrogen”?

Notera att det är V90 T6 AWD Inscription vi ser i filmerna. I detta utförande, med olika sorters tillval, kostar V90 omkring 700 000 kronor.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa