Prenumerera på Teknikens Värld

Volvo XC90 återkallas för bältesproblem

Ett problem med ena bältet i tredje sätesraden gör att Volvo nu återkallar XC90 av årsmodell 2017. 200 bilar i Sverige berörs.

Volvo XC90 T8 Twin Engine R-Design 2017

Det har upptäckts ett problem med bilbältet på tredje sätesradens högersida i Volvo XC90 årsmodell 2017. En liten komponent som rör bältesförsträckaren kan i ett värsta scenario lossna och studsa runt i bagageutrymmet och eventuellt också i övriga kupén vid en kollision. Några incidenter har inte inträffat men Volvo tar det säkra före det osäkra och återkallar berörda bilar för att få bältet utbytt på Volvo-verkstad. I Sverige berörs 200 bilar och i USA 1 305 stycken.

Berörda ägare kommer inom kort att få brev från Volvo där de ombeds uppsöka verkstad för kostnadsfri åtgärd.

Hösten 2016 återkallades bland annat XC90 för ett annat problem med säkerhetsbältena. Då handlade det om en brist hos ett kopplingsstift i bälteslåsen.

XC90 är en av Volvos absolut säkraste bilar genom tiderna, modellen har erhållit mycket höga poäng för sitt krockskydd, inte bara av Euro NCAP utan även av amerikanska IIHS och NHTSA.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa