Prenumerera på Teknikens Värld

WTCC byter premiären från Ryssland till Frankrike

WTCC, VM för standardvagnsracing, byter plats för säsongsstarten från Ryssland till Frankrike där Volvo-teamet Polestar Cyan Racing kommer att göra comeback.

AUTO - WTCC SLOVAKIA 2015

Premiären var planerad att köras på Sochi-banan i sydvästra Ryssland den 19-20 mars, men förhandlingarna rapporteras ha misslyckats och istället kommer Paul Ricard-banan i Frankrike vara värd för premiären den 1-3 april.

– Vi fick inte de garantier som behövs för en kommersiellt acceptabelt upplägg, så det blir inget WTCC i Sochi i år. Vi är öppna för förhandlingar med alla organisatörer, men vi är inte flexibla vad gäller finansiella förutsättningar, säger Sergey Vorobyov, promotor för det ryska GP:t, till motorsport.com.

Det kommer däremot fortfarande att bli en tävling i Ryssland, sannolikt på Moscow Raceway i juni samtidigt som den portugisiska tävlingen på Vila Real flyttas till början av juli.

Polestar Cyan Racing kommer att tävla med två Volvo S60 med förarna Fredrik Ekblom och Thed Björk.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa