Prenumerera på Teknikens Värld

Zlatan hjälper Volvo sälja nya V90

Nya V90 är på väg ut på vägarna och för att ge den bästa möjliga start i livet tar Volvo återigen hjälp av Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic i Volvo V90

Den stora frågan dessa dagar är var Zlatan Ibrahimovic ska spela nästa säsong. Blir det i Manchester United tillsammans med José Mourinho eller blir det i USA? Kanske han redan har skrivit på för ”di blåe”? Vilken klubb som får hans signatur på papper återstår att se, klart är däremot att Volvo återigen har fått se honom signera ett reklamavtal med dem.

Zlatan i MFF

När Zlatan gjorde mål mot AIK 2001 drömde han om en lila Lamborghini Diablo med registreringsskylten ”TOYS”. I dag är det Volvo som gäller.

I början av 2014 hade Volvo och Zlatan Ibrahimovic ett omtalat samarbete där sistnämnda sågs köra Volvo XC70 samtidigt som man fick lyssna på fotbollsstjärnans tolkning av den svenska nationalsången. Värvningen av Zlatan var ett lyckokast för Volvo och försäljningen av XC70 sköt i höjden.

Nu ska nya V90 få samma draghjälp. På måndag den 30 maj klockan 20.15 sänds en ny reklamfilm med Zlatan, denna gång sittandes bakom ratten i Volvos V70-ersättare. Vill du se reklamfilmen är det TV4 som gäller, direkt efter att domaren satt pipan i munnen för halvtidsvila i träningslandskampen mellan Sverige och Slovenien på Malmö FF:s hemmaarena Swedbank Stadion i Malmö. Reklamfilmen kommer även att kunna ses på nätet.

– Kampanjen kommer visa betydelsen av att våga tänka annorlunda och vara trogen sina värderingar. Här finns många likheter mellan Zlatan och Volvo. Volvo har inte kommit hit genom att göra som alla andra. Vi är förstås glada över att återigen ha möjlighet att arbeta tillsammans med Zlatan, säger Per Carleö, marknadsdirektör på Volvo Car Sverige.

Det återstår att se om det kommer en Zlatan Edition av nya V90. Som bekant kom en Zlatan Edition Volvo XC70 i begränsad upplaga.

Zlatan Ibrahimovic under reklaminspelning med Volvo

Zlatan Ibrahimovic under reklaminspelning med Volvo.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa