1 208 Porsche 911 samlades på Silverstone

Mer än 1 200 Porsche 911 och dess ägare kom till Silverstone i söndags för att fira modellens 50-årsjubileum. Det hela slutade i en rekordstor parad med massvis av exklusiva bilar. Se filmen här!

Porsche firar som bekant 50-årsjubileet av 911-modellen i år och av den anledningen hölls en stor 911-parad i samband med den stora klassiska motorfestivalen Silverstone Classic i helgen som gick. Arrangörerna hoppades att minst 911, av förklarliga skäl, bilar skulle dyka upp.

Deras förväntningar överträffades dock rejält när man räknade in alla bilar och kom fram till att de var inte mindre än 1 208 på plats. Paraden leddes av Mark Porsche, son till 911-designern Ferdinand Alexander ”Butzi” Porsche.
– 911-modellen har varit som en familjemedlem genom alla generationer och jag är väldigt stolt över att vara här i dag för att representera Porsche-familjen vid denna stora händelse. Att ha alla dessa 1 200 bilar på banan är den uppmärksamhet som 911 förtjänar på sin 50-årsdag. Jag kan inte tacka Porsche Club GB nog för att ha gjort detta evenemang möjligt, sade Mark Porsche.

Förutom att bjuda på en enastående kavalkad av unik, exklusiva och ovanliga 911-exemplar samlade arrangörerna in pengar till välgörenhetsorganisationen Hope for Tomorrow som arbetar för att erbjuda mobil kemoterapi till cancerpatienter.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer