Prenumerera på Teknikens Värld

150 klassiska bilar totalförstörda i brand

100 brandmän bekämpade branden i USA i tisdags kväll, då fler än 150 klassiska bilar förstördes.

brand klassiska bilar

Det var i tisdags kväll som branden bröt ut hos en bilhandlaren County Classic Cars i Staunton, Illinois, USA. När brandkåren anlände var redan stora delar av både byggnader och bilar i full brand.

Uppemot 100 brandmän från 13 olika distrikt ska ha försökt bekämpa branden. Ett stort problem i släckningsarbetet var att närmsta vattenreserv låg mer än 1,5 kilometer bort, vilket gjorde att 15-20 tankbilar fick gå i skytteltrafik under flera timmar.

brand klassiska bilar-2

Halv elva på kvällen lyckades de få branden under kontroll, men vid det laget var det mesta av fastigheten och dess innehåll redan förstört. En bidragande orsak till den kraftiga branden ska ha varit att byggnaderna mestadels var byggda i trä och saknade brandskydd. För oss bilnördar är det extra ledsamt att så många som omkring 150 veteranbilar strök med i branden, men som tur är ska ingen människa ha skadats.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa