Chloe Chambers, endast 16 år gammal, har skrivits in i Guinness rekordbok efter att ha slagit till med ett nytt världsrekord i slalom i konbana.

Det finns, som de flesta av oss har förstått vid det här laget, världsrekordtitlar i allt möjligt. Många av titlarna är okända för den stora skaran, som exempelvis att vara snabbast i slalomkörning med bilen mellan utplacerade koner.

Nu får denna världstitel komma upp i rampljuset eftersom ett nytt världsrekord har slagits, och inte är det någon känd förare som ökar uppmärksamheten, ingen Ken Block eller Lewis Hamilton. Nej, det som gör det hela mer spektakulärt är att nya världsrekordhållaren är 16-åriga Chloe Chambers.

I USA förra månaden klev hon ned i förarstolen i en Porsche 718 Spyder, en avskalad modell med massor av effekt som vi nyligen körde här hemma i Sverige. Efter några testrundor genom de 51 konerna med 15,2 meter mellan varje (50 fot) slog hon till med en tid som var dryga halvsekunden snabbare än det gamla världsrekordet från 2018. 47,45 sekunder tog det henne, utan att slå undan en endaste kon.

Det må se enkelt ut, men det är svårare än vad man tror. Så här säger Chloe Chambers efter att ha blivit nybliven världsrekordhållare:

– Det ser lätt ut, men det är verkligen inte – att slingra sig mellan 50 koner så snabbt som möjligt, försöka slå en rekordtid och veta att jag inte kan röra en enda (kon) för att (tiden ska) räknas – jag kände definitivt av trycket. Allt föll på plats vid min sista körning; bilen fungerade perfekt och jag hittade det grepp jag behövde. Tack till min familj och till Porsche för att stöttning och tron på mig.

PROVKÖRNING: Porsche 718 Spyder

Chloe Chambers glad efter nytt världsrekord slalom i Porsche 718 Spyder

Foto: Porsche

Man blir glad av att hamna i den där rekordboken.

Chloe Chambers är ingen gröngöling bakom ratten. Hon har kört gokart sedan åtta år tillbaka och har Ayrton Senna som förebild.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer