200 mil, men inte längre

Kort sagt kan man säga att det inte går enligt planen. Vi är visserligen i Italien, men vi har varken fått någon pizza eller nått Medelhavet.

Dagen började med kraftigt snöfall i Holzkirchen, trots det var vägarna välunderhållna och det var inga som helst problem med framkomligheten. Höjdmetrarna ökade kraftigt och det tog inte lång tid innan vi var mer än 1 000 meter över havet. Tyvärr gillade inte Land Cruisern stigningen och vi började få problem med övertryck i kylsystemet. En termostat mindre och några nedförsbackar senare verkade problemet löst. Trodde vi. När vi passerat Innsbruck och Brennerpasset började kylarvattnet återigen att pressas ut och vi blev mer och mer oroliga. Av en slump hittade vi en Toyota-verkstad och en välvillig mekaniker. Några yviga gester och mycket teckenspråk senare trycktestade han vattensystemet och det enda vi uppfattade var ”compressione” och ”caputti”. Inte bra, förstod vi. Han skakade på huvudet och önskade oss lycka till samtidigt som han satte in en dunk kylarglykol i framsätet. 

I hopp om att det enbart var topplockspackningen som läckte bestämde vi oss för att ta in på ett hotell med garage i närheten. Många timmar och ett löst topplock senare visade det sig att det inte alls var packningen. Sprickor i topplocket. Just nu hoppas vi på några få timmars sömn innan Toyota-verkstaden öppnar igen och vi ska försöka beställa ett nytt topplock med ilfart från centrallagret i Bryssel. I vilket fall som helst har vi bestämt oss för att hinna med färjan över Medelhavet på lördag eftermiddag sen löser vi allt därifrån. 

Fortsättning följer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!