Tänk dig att man stoppar ned turbofemman på 340 hästkrafter från TT RS och RS3 i lilla Audi A1. Tänk dig att man samtidigt passar på att höja effekten till 500 jämnt. Nej, det är inte fantasier, det är MTM A1 Nardo Edition.

Det var i somras som Audi/VW-trimspecialisten MTM presenterade Audi A1 i Nardo Edition-utförande, helt enkelt som en hyllning till den årliga fartfestivalen på högfartsbanan Nardò i sydligaste delarna av Italien.

Förutom att vara lackerad i vitt, svart och orange har den 1 200 kilo tunga småbilen genomgått en förvandling under huven. Man har slängt ut den lilla fyrpipen som satt där från början, tryckt ned den 2,5 liter stora turboförsedda femcylindriga maskinen som vanligtvis hittas i TT RS och RS3. Dock var man tvungen att fingra på effekt och vrid så att den lämnar 500 hästkrafter och 600 newtonmeter. Alltså 160 hästkrafter respektive 150 newtonmeter mer än original.
Det ger lilla A1 en 0-100-tid på 4,5 sekunder och en toppfart på ofattbara 324 km/h.

Du kanske misstror MTM på toppfarten? Okej, som bevis har de nu, via Audi Club España, släppt en film där vi får se MTM A1 Nardo Edition komma upp i 324 km/h på Autobahn där den kör om både en Porsche 911 (997) och en BMW M3 (E92).


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer