Peugeot satsar stort på bilsalongen i Genève med två helt nya koncept. Vi har redan fått se sportcabben SR1 och nu presenteras 5 by Peugeot – en fyrhjulsdriven hybrid som förevisar den kommande sedanmodellen 508.

De stora lejongapen får maka på sig när Peugeot inför sitt nya designspråk. Den smäckra sportcabben SR1 blev först med att visa upp de nya formerna men när den publika debuten begås i Genève i mars kommer den att få sällskap av ytterligare en konceptbil. Peugeot presenterar nu konceptet 5 by Peugeot som enligt fransmännen ger en inblick i Peugeots framtida bidrag till den övre mellanklassen.

5 by Peugeot ger med andra ord en mycket god föraning om Peugeots kommande 508, en bil som ska ersätta både 407 och 607. Konceptbilen mäter 4,8 meter på längden och väger 1 880 kilo. Med undantag för strålkastare och bakljus kan det här vara mycket nära den produktionsmässiga bilen. Under det nydesignade lejonet hittas Peugeots dieselhybridsystem även kallat HYbrid4. De fyra hjulen får dela på totalt 200 hästkrafter som levereras från en elmotor och en dieselmotor. Förbrukningen anges till 0,38 l/mil och utsläppen till 99 g/km. HYbrid4 debuterar i 3008 nästa år innan det hittar ned i flera av Peugeots modeller.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer