600 Ferrari-bilar samlade under samma tak

Hur skulle du bete dig om du befann dig i samma rum som över 600 Ferrari-bilar? Just det fick några lyckliga utvalda uppleva nyligen när ett rekordstort antal bilar av märket Ferrari samlades under samma tak.

Ferrari bjöd upp till en ordentlig fest i Hong Kong i helgen. För att fira märkets 30-åriga historia i Hong Kong ordnades en gigantisk träff med över 600 Ferrari-bilar som samlades under ett och samma tak. Det blev den största Ferrari-samlingen någonsin på asiatisk mark, men borde också vara världens största samling bilar av ett och samma märke under samma tak någonsin.

Omkring 2 000 gäster bjöds in till en stor fest i samband med att bilarna samlades och man passade dessutom på att premiärvisa nya 458 Speciale. Bland de deltagande bilarna fanns moderna värstingar såsom FF, 458 Challenge, 599 XX och FXX Evoluzione men också klassiska rariteterna 195 Inter, 365 GTC och Dino.

Som om det inte vore nog svårt att samla drygt 600 Ferrari-bilar under samma tak ställdes de även upp i formation av symbolen för Hong Kong – den fembladiga blomman Bauhinia Blakeana.

Som för så många andra märken har Asien blivit en allt viktigare marknad för Ferrari. Det finns omkring 1 700 Ferrari-bilar bara i Hong Kong och ägarnas genomsnittsålder är så låg som 35 år.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer