87-åring gör racesatsning

Erik Berger, tiofaldig svensk mästare i racing, gör en nysatsning i årets racingserie för historiska bilar. Erik Berger är bara 87 år ung.

Erik Berger inledde sin motorsportkarriär redan 1947! Det började med Bilorientering och fortsatte sedan med rally, isracing och banracing. Under årens gång samlade han på sig inte mindre än 10 SM-guld och 24 SM-medaljer totalt! I början av sjuttiotalet lade han hjälmen på hyllan och sade adjö till motorsporten. Efter en tidningsartikel i Teknikens Värld 1996, där han fick köra en gammal Escort mot en modern STCC-bil, var det ett av hans många fans som kontaktade Erik och stöttade en comeback.

Från säsongen 1997 har Erik tävlat i den historiska racingcupen och resultaten har inte uteblivit. 4 säsonger har han vunnit och det har blivit närmare 30 heatsegrar. Sonen Anders har oftast stått för det hårdaste motståndet tillsammans med Tomas Hall från Falkenberg.

Nu slår sig Erik Berger Racing samman med Tomas Hall i ett team tillsammans med sonen Anders. Teamet gör debet i helgens Velodromloppet på Gelleråsbanan i Karlskoga. Loppets namn kommer sig av en velodrom, bankad kurva, som inte längre finns kvar.

Men det gör loppet, och Erik Berger!


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer