Italienska biltillverkaren Alfa Romeo har fått smak på suvar. Nyligen lanserade Stelvio kommer inom kort att få sällskap av två nya suv-modeller.

Det är FCA-hövdingen Sergio Marchionne som har berättat lite mer om hur planerna för ett av ”hans märken”, Alfa Romeo, ser ut.
Stelvio, Alfa Romeo-suven som nyligen lanserats och som du inom kort kan läsa en provkörningsrapport om i Teknikens Värld, ska få två suv-syskon.

– Två Alfa Romeo-modeller tillkommer, positionerade under och över Stelvio, ska han enligt Corriere della Sera ha sagt vid en samling i Italien.

De båda nya suvarna ska tillverkas i Italien varav den ena ska byggas nära Torino med start 2018 eller 2019. Var den andra ska byggas är okänt men kanske det blir i Fiats fabrik i Cassino där Giulia och Stelvio redan tillverkas, en fabrik som ligger bara några rejäla stenkast från Montecassino, det kloster högst upp på en bergstopp som blev totalt sönderbombat av amerikanerna under andra världskriget i tron om att tyskarna förskansat sig där. Klostret med anor från 500-talet är återigen uppbyggt till sin forna prakt.

Som vi nyligen berättade blir det ingen kombiversion av Giulia. Enligt tidigare rapporter var det tänkt att Giulia Sportwagon skulle visas upp på bilsalongen i Genève nästa månad men märkets produktionschef tog död på den bilnyheten när han sa att Alfa Romeo hellre rullar i suv-spåret.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer