Ännu fler avhopp från världens stora bilsalonger. Nu är det FCA-gruppens tre tungviktare Alfa Romeo, Fiat och Jeep som väljer bort bilsalongen i Paris i oktober.

De en gång så populära bilsalongerna världen över håller på att krackelera. Volvo har sedan några år tillbaka valt bort ett flertal av de stora salongerna, så även andra märken. Tidigare i år har vi fått lära oss att Audi, BMW och Mercedes skippar nästa års Detroitsalong och nyligen meddelade Volkswagen att de skippar Parissalongen i oktober.

Nu sällar sig FCA-koncernen till sällskapet då de har valt att inte närvara i Paris i höst med Alfa Romeo, Fiat och Jeep. Maserati och Ferrari kommer dock att vara på plats.

Fiat på bilsalongen i Paris 2016

Fiat på bilsalongen i Paris 2016.

Anledningen till avhoppet är ungefär detsamma som tidigare anledningar vi hört från andra märken; biltillverkarna ser inte längre bilsalongerna som några måsten marknadsstrategiskt sett. I stället är det andra event som lockar, exempelvis CES-elektronikmässan i Las Vegas och Mobile World Congress i Barcelona.

Jeep på bilsalongen i Paris 2016

Jeep på bilsalongen i Paris 2016.

Avhoppen slår hårt mot framförallt bilsalongen i Detroit. Därför har ledningen för NAIAS, som bilsalongen egentligen heter, börjat fundera på att flytta evenemanget till oktober i stället för januari. I januari har de stark konkurrens från CES. Oktober är dock inte en helt smärtfri månad det heller i och med att Paris- och Frankfurtsalongerna, som alternerar vartannat år, äger rum årligen i september och/eller oktober.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer