Alfa Romeo Giulia ska bjuda på mer känsla än tyskarna

Om sex dagar har Alfa Romeos 159-ersättare ”Giulia” att ha världspremiär. Modellen, som är efterlängtad, väntas inte bara få en Ferrari-motor utan ska också ha mer själ och värme än tyska motsvarigheter.

Den 24 juni är det sagt att Alfa Romeo ska avtäcka den hett efterlängtade 159-efterträdaren som eventuellt får namnet Giulia (ej bekräftat).
Alfa Romeo- och Maserati-chefen Harald Wester uttalade sig nyligen om Giulia på ett Maserati-event i Italien. Enligt honom är etablerade tyska premiumbilar ”mestadels kalla och kliniska utan själ” och att framtidens Alfa Romeo-modeller, liksom dagens Maserati-modeller, ska säljas på karaktär och charm i stället för ”teutonisk effektivitet”. (Teutoner var ett germanskt folk som levde innan Jesu födelse, uttalandet syftar alltså på ”tysk effektivitet”.)

Alfa Romeo Giulia baseras på en ny plattform utvecklad av Maserati. Bakhjulsdrift är det som gäller, först och främst, men fyrhjulsdrift kommer till utvalda marknader. Basmotorerna kommer att utgöras av nyutvecklade turbofyror som bjuder på uppemot 300 hästkrafter. Toppversionen får en V6-maskin som utvecklas av Ferrari och som kommer att finnas i kommande Dino-modellen. I Ferraris utförande blir det cirka 500 hästkrafter medan Alfa Romeo får nöja sig med omkring 480 hästkrafter.

Det är alltså mindre än en vecka kvar till dess att vi får se Alfa Romeo Giulia för första gången. Försäljningen väntas dra igång våren 2016.

Läs mer om Alfa Romeos framtid och Giulia via länkarna nedan.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer