För drygt två veckor sedan visade Alfa Romeo upp helt nya modellen Giulia. Nu får vi reda på lite extra godsaker.

Modellversionen som avtäcktes vid världspremiären i Milano den 24 juni var QV-versionen, alltså Alfa Romeos motsvarighet till Audi RS4, BMW M3 och Mercedes-AMG C 63 (provkörningar av samtliga bilar på länkarna).
En treliterssexa på 510 hästkrafter imponerar, men det är inte mer än vad Mercedes erbjuder i sin S-version. 0-100 km/h på 3,9 sekunder imponerar också, men så där väldigt mycket snabbare än konkurrenterna är det inte. En tiondels sekund skiljer det mellan italienaren och den snabbaste i tyskgänget, det vill säga Mercedes-AMG C 63 S.

Vad Alfan däremot imponerar med är toppfarten. 321 km/h hävdar en källa inom Alfa Romeo som har läckt siffran till italienska biltidningen Alvolante. Toppfarten nådde man nyligen under ett test på italienska Nardo-banan.

Alfa Romeo Giulia 2016

De tyska motsvarigheterna är begränsade till 250 km/h, begränsningar som mot en extra peng från köparens plånbok kan höjas. Helt utan begränsning har exempelvis BMW M3 nått upp till 304 km/h, en bit ifrån den italienska mellanklassbesten.

Spionbilderna vi ser här kommer från vår spionfotograf CarPix som nyligen fotograferade Giulia QV (QuadriFoglio) utanför Nürburgring. Det lustiga med dessa bilder är att det är första gången som vi ser riktiga Giulia med maskering. Innan världspremiär har modellen endast dykt upp ett par gånger framför spionkamerorna – då som mula i Maserati Ghibli-skepnad.

Alfa Romeo Giulia QuadriFoglio

Foto: CarPix

Alfa Romeo Giulia QuadriFoglio

Foto: CarPix

Alfa Romeo Giulia QuadriFoglio

Foto: CarPix


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer