Pininfarina visar nu en första skiss på ett nytt Spider-koncept som ska visas i Genève. De italienska designmästarna har fått i uppdrag av Alfa Romeo att ta fram en konceptbil som på samma gång ska fira Pininfarinas 80-årsdag och Alfas 100-årsdag.

Den som vill uppleva linjesköna karosser bör bege sig till Genèvesalongen i mars och ta speciellt sikte på Alfa Romeos hörna. Alfa Romeo ska nämligen fira sitt 100-årsjubileeum och har för det ändamålet gett Bertone och Pininfarina i uppdrag att ta fram varsitt Alfa-koncept. Bertone uppges ha gjort en egen tolkning av Alfa Romeo 8C, en bil som vi ännu inte fått se, medan Pininfarina nu visar en första designskiss på sitt bidrag.

Pininfarina säger inte mycket om sitt koncept, annat än att bilen är en modern tolkning av klassiska Alfa-modeller ritade av Pininfarina. Skissen visar en Spider-modell med traditionella proportioner: Lång motorhuv, korta överhäng och en sittbrunn med plats för två och inget mer. Både Bertones och Pininfarinas koncept är rena designstudier utan planer på produktion.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer