På grund av en (o)lycksam läcka får vi redan nu se Bertones konceptbil som ska visas i Genève. Alfa Romeo Pandion är en av två bekräftade konceptbilar som i Genève ska fira Alfas 100-årsjubileum.

De första bilderna på den första av två konceptbilar som ska fira Alfa Romeos 100-årsjubileum har redan läckt ut på nätet. De italienska designhusen Pininfarina och Bertone har fått i uppdrag att skapa två koncept inför årets Genèvesalong men enligt uppgifter från InsideLine ska det komma ett tredje från Giugiaro.

Bertones Alfa-koncept kallas Alfa Romeo Pandion och uppges vara baserat på Alfa Romeo 8C. Utöver det finns inga detaljer om konceptbilen tillgängliga. Jason Castriota, mannen som har hållit i ritstiftet, är sedan tidigare känd för de vilda designstudierna B.A.T. 11 och Mantide. Visst kan man se skymten av ett släktskap, men nya Pandion för våra tankar först och främst till BMW:s hybridkoncept Vision EfficientDynamics. Bertone låter precis som BMW stora delar av karossen utgöras av genomskinliga paneler.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer