Söker du en snabbt högbygge? Rekordvagnen Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio kommer nu till de svenska bilhallarna. Pris från 814 900 kronor.

Väntar du på suvklassens snabbaste vagn kan du sätta dig till rätta nu. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio tar sig nu an den svenska marknaden med en prislapp på 814 900 kronor, att jämföra med 363 000 kronor som är instegspriset för vanliga modellen som introducerades tidigare under 2017.

Stelvio i Quadrifoglio-utförande har en topphastighet på 283 km/h och tar sig 0-100 km/h på 3,8 sekunder. Under huven finns en V6 på 2,9 liter med dubbla turboaggregat och 510 hästkrafter som driver alla fyra hjulen.

Det var i höstas som bilen slog till med varvtiden 7 minuter, 51 sekunder och 7 tiondelar på lika klassiska som uttjatade Nürburgring. Med det var den snabbare än konkurrenten Porsche Cayenne Turbo S, en modell som nu kommer i uppdaterad form och som vi provkör just nu.

Priset för Porschen i turboutförande (utan S) är 1 385 000 kronor. Alfas benämning av priset för Stelvio Quadrifoglio som ”attraktivt” känns i det sammanhanget inte så magstarkt.

Vår första provkörning av modellen Stelvio kan du läsa här.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer