Alfa Romeo ska presentera en ny, mindre suv på bilsalongen i Genève. Tonale heter modellen.

Italienska Alfa Romeo går ”all in” på högbyggen. I dag har de Stelvio och om ett par år har de tre suvar. På bilsalongen i Genève, som i morgon öppnar portarna för media, har det sagts att Stelvios lillebror ska presenteras. Dock inga uppgifter som Alfa Romeo har bekräftat.

Nu får vi information från Grekland att modellen som ska visas upp i Alfas monter heter Tonale, vilket inte alls låter osannolikt. Dels för att det finns bildbevis (bilden ovan) och dels för att Tonale är namnet på ett bergspass i Italien. Stelvio är ju också ett namn på ett bergspass i Italien. Logiskt, helt enkelt.

Att en ny suvmodell ska visas upp kan vi vara helt hundra på. Grekerna har nämligen kunnat plåta suven när den står i montern med skynke över. Formerna känns nätta och helt klart är att modellen är mindre än Stelvio. Tonale ska lira i C-segmentet, alltså i samma storleksklass som Giulietta. Trots skynke lyser en del av frontens former igenom, bilder på det kan du se här.

Det sägs att modellen ska få enbart bensinmotorer samt en drivlina där en bensinmotor kombineras med en elmotor, med andra ord en laddhybrid. Tydligen pratas det även om självkörande teknik enligt nivå 3.

I morgon får vi reda på mer, då presenteras Alfa Romeo Tonale officiellt.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer