Alla Mercedes transportbilar ska finnas med eldrift enligt en ny plan. Först ut blir Vito som eVito som lanseras under 2018.

Mercedes satsar på helt eldrivna transportbilar. Först ut blir konverteringen av modellen Vito som gör debut under andra halvan nästa år och då vid namn eVito. De tusen första bilarna på hemmamarknaden kommer ha ett utökat servicepaket.

Fler lanseringar är att vänta 2019 och först ut blir modellerna nya Sprinter och Citan. Målet är att alla modeller ska finnas med ett elektriskt alternativ.

Med den nya satsningen presenteras fempunktsplanen eDrive@VAN som ska se till att övergången till eldrift inom transportsektorn ska gå så smidigt som möjligt.

Mercedes LE 305 med maffigt batteripack.

Foto: Mercedes

Mercedes LE 305 med maffigt batteripack.

Redan 1972 lanserade Mercedes sin första eldrivna transportbil och faktum är att modellen Vito redan har funnits eldriven i form av Vito E-Cell.

På Londons gator rullar nu konkurrentmodellen Ford Transit som laddhybrid, dock bara i form av en testflotta på 20 fordon. Lanseringen ska ske 2019.

Renault har erbjudit den mindre lastaren Kangoo med eldrift sedan 2011. 2014 kom Nissan med sin e-NV200 (tack ni i kommentarsfältet, jag glömde helt bort den).


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer