Anderstorp tillbaka i STCC

STCC-organisationen avslöjade detaljer inför nästa års på en presskonferens i dag som inkluderar återkomsten av tidigare Formel 1-banan Anderstorp till kalendern samt ett förnyat TV-kontrakt med SVT.

– Vi är glada att över att ha tillbaka Anderstorp i kalendern, en legendarisk bana för svenska motorsportfans, säger Jonas Lundin, vd för STCC AB.

STCC-organisationen bekräftade också att kalendern kommer innehålla sju tävlingshelger på sju olika banor. Kalendern har inte avslöjats ännu, annat än att Anderstorp kommer köras helgen 29-30 maj 2015.

TV-avtalet med SVT har förnyats med ett treårskontrakt och kommer att inkludera livesändning på SVT Play samt ett magasinsprogram på 60 minuter i SVT2.

– En stark kalender med ett stort TV-paket är mycket viktigt för ett starkt mästerskap. Vi har fler nyheter på gång i oktober och jag känner mig förväntansfull inför 2015, säger Lundin.

STCC avslöjade även nya Renault Clio Cup-modellen som kommer att gå som supportklass till mästerskapet samt att rallycrossklassen RallyX fortsätter i minst fyra av de sju tävlingshelgerna nästa år.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer