Johan Stureson STCC TTA Foto: Mediaempire

Ännu en förare lämnar STCC för TTA

Johan Stureson och IPS Motorsport tänker satsa på den nya racingserien TTA till säsongen 2012.

– Vi är intresserade, det är ett jättebra koncept och det blir väldigt rättvist. Det är det bästa teamet och den bäste föraren som vinner. Så då går det inte att komma med bortförklaringar längre. Då duger inga ursäkter, säger Johan Stureson enligt ett pressmeddelande. 

 Satsningen innebär närapå oprövad mark för skåningen Stureson som inte kört enhetsbil sedan han körde Formel Junior för 20 år sedan.

Nu återstår att få över sponsorerna som gjort Sturesons och IPS Motorsports STCC-satsning möjlig, men det ska enligt Johan Stureson inte innebära några problem.

 – Dagens sponsorer är intresserade. Och för att veta att vi kan genomföra satsningen måste vi ha sponsorerna med oss. Ska vi hoppa på TTA måste vi köpa en sån bil.

 IPS Motorsport började tävla i svensk banracing på elitnivå 2004 och säkrade tidigare i år brons i teammästerskapet i STCC. Johan Stureson lyckades från sitt håll placera sig på en fjärdeplats bland förarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr