Toyota Avensis uppdateras och får modernare uppsyn samt nya snålare motorer.

Toyota ansiktslyfter storkombin Avensis och ger den nya starkare och snålare motorer. Avensis generation tre lanserades 2009 och har sedan dess i stort sett varit orörd så när som på en lättare uppdatering 2011.

Nu får Avensis en vässad front som bättre stämmer överens med mindre syskonen Yaris, Aygo och Auris, bakdelen får vi se när Avensis visas på bilsalongen i Genève i början av mars.

Förutom uppdaterad exteriör och troligtvis något fräschare interiör ska Avensis även få ett uppdaterat utbud motorer. I nuläget avslöjar Toyota inte så mycket mer än att de kommer att vara starkare och snålare. Något som troligtvis innebär att bensinmotorerna på 1,8 och 2,0 liter byts ut mot nya turboladdade motorer som uppfyller Euro 6-kraven. Kanske kan vi även få se Avensis med hybriddrivlina då både Auris och Yaris erbjuder det.

Uppdaterade Avensis väntas säljas fram till 2018 då Toyota troligtvis lägger ner modellen, om de kommer att lansera en efterträdare är i dagsläget oklart. Uppdaterade Avensis kommer att tas i produktion till sommaren, men något pris är ännu inte presenterat.

Toyota Avensis facelift 2015


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer