Kvällens nya uppgifter kan tyckas aningen märkliga då uppgifter tidigare i dag berättade att Spyker Cars vd välkomnar förre ägaren Vladimir Antonov tillbaka som ägare. Kvällens uppgifter berättar att Antonov fortfarande är storägare i den holländska sportbilstillverkaren.

SVT Rapport rapporterar om att den ryske bank- och finansmannen Vladimir Antonov fortfarande äger 29,34 procent av aktierna i holländska Spyker Cars. Detta sedan de varit i kontakt med den holländska finansinspektionen som bekräftar ägarandelen via dagsfärska register.
I förra månaden meddelade Spyker Cars vd Victor Muller att han ska köpa ut ryssen från företaget då detta är ett krav från GM för att en försäljning över huvud taget ska äga rum. Kravet utformades efter att GM och amerikanska regeringen fått information som svenska Säpo grävt fram om Vladimir Antonov som pekar på att han är inblandad i organiserad brottslighet och penningtvätt.
Spyker Cars låter meddela att Mullers utköp av Antonov beror helt på hur affären mellan GM och Spyker Cars avslutas. Än är inget slutgiltigt avtal undertecknat. De senaste veckornas uppgifter pekade på att affären skulle slutföras den 15 februari, alltså i måndags. Enligt Spyker Cars kan det dröja till slutet av nästa vecka innan affären är helt i hamn.

Tidigare i dag skrev vi om Svenska Dagbladets intervju med Victor Muller där han välkomnar tillbaka Vladimir Antonov som ägare i Spyker Cars och hur Muller är missnöjd med att ha behövt (alltså inte att behöva) köpa ut ryssen. Formuleringarna är alltså lite illa valda om det nu är så att utköpet av Antonov ännu inte gjorts.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer