Parkeringsservice är någonting som är hyfsat vanligt i USA, men bra mycket mer ovanligt här i Sverige. Kanske är vi inte så villiga att lämna över vår bil till en annan person, i rädsla för att något sådant här skulle kunna hända. En man i USA blev av med sin Porsche Panamera efter att en parkeringsservice lämnat ut den till fel person.

Carlo DiMarco lämnade över sin Porsche Panamera till parkeringsservicen utanför ett hotell i Houston bara för att följande morgon upptäcka att den var borta när han försökte hämta den. Man hade lämnat ut bilen till en främling som påstått att han glömt hotellets nyckelkort i rummet. Vanligtvis behöver man nyckelkortet för att kunna hämta ut bilen.

Nu har det gått lite över ett år sedan det hände, och DiMarco har fortfarande inte sett röken av varken bilen eller ersättning. Han har ansökt om skadestånd från både hotellet och företaget som hade hand om parkeringsservicen, men han har inte fått något från någon av dem. Hotellet skyller på parkeringsservicen, medan parkeringsservicen skyller på att deras försäkring inte täcker stöld.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer