Supersportbilssegmentet är på god väg att elektrifieras och senast i raden att ansluta sig är brittiska Apex som visar sin blixtsnabba AP-0 med 659 hästkrafter och ett minst sagt annorlunda bakljusarrangemang.

Det blev som bekant ingen Genèvesalong i år, men den nya supersportbilen Apex AP-0 från Storbritannien har visats ändå. Precis som flera andra supersportbilar är Apex AP-0 helt eldriven. Det kommer dock att dröja innan vi får se AP-0 ute på vägarna, produktionen beräknas kunna starta först under senare delen av år 2022 och priset är satt till 150 000 pund, motsvarande cirka 1,8 miljoner kronor.

Det går förstås att boka en bil redan i dag och den som gör det kan se fram emot en bil nästan helt byggd i kolfiber med ett batteripaket på 90 kWh monterat i golvet mellan hjulaxlarna. Alla kolfiberdelar gör att vikten stannar på, i elbilssammanhang, smått otroliga 1 200 kg. Batteripaketet står för 550 kg av vikten.

AP-0 driver endast på bakhjulen med sina 659 hk och 580 Nm och det ska räcka för en acceleration från 0 till 100 km/h på 2,3 sekunder. Toppfarten är hela 305 km/h. Viktigare än så är kanske att räckvidden uppges vara 515 kilometer och att batterierna ska kunna laddas från 0 till 80 procent på 15 minuter.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer