På fredag är det sagt att Renault ska väcka liv i klassiska bilmärket Alpine i samband med Formel 1-tävlingen i Monte Carlo. Redan nu får vi se första bilden på bilen. Eller är det kanske fejk?

I år är det 50 år sedan franska Alpine A110 Berlinetta lanserades. Det tänker Renault enligt än så länge obekräftade uppgifter uppmärksamma med att presentera en helt ny Alpine i samband med Formel 1-helgen i Monte Carlo, alltså redan nu på fredag 25 maj.
I går började det cirkulera en bild på nätet som sägs föreställa denna nya Alpine-modell som ska ha fått modellbeteckningen A110-50, där A110 knyter an till just ursprungsbilen och 50 står för jubileumsåret.
Men frågan är om detta verkligen är Renaults officiella bild som har läckt ut eller om det är ett pojkstreck från någon som är duktig på Photoshop. Bilen är hur som helst väldig lik konceptbilen DeZir som visades i Paris för drygt ett och halvt år sedan. Det har visserligen varit snack om att just DeZir kan komma att stå grund för en framtida Alpine-modell, men så här rakt av? Vi får förhoppningsvis se på fredag.

Läs mer om vad Renault sagt och inte sagt om nya Alpine via länkarna nedan, exempelvis att den kanske baseras på Nissan GT-R.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer