Brittiska biltillverkaren Arash lanserar en hybridmodell som får övriga supersportbilar att framstå som veka – de fem motorerna har en kombinerad effekt på 2 080 hästkrafter.

Den lilla brittiska superbilstillverkaren Arash lanserar sin senaste modell AF10 på bilsalongen i Genéve i mars. Den kan beställas i två versioner, antingen instegsmodellen med en konventionell V8-motor med 550 hästar, eller som hybrid. Den sistnämnda, vars drivlina kallas Warp Drive, har också en V8-motor – en kompressormatad sådan med 900 hästkrafter. Dessutom får superhybriden en elmotor vid varje hjul som producerar 295 hästkrafter var. Det ger en total motoreffekt på 2080 hästkrafter.

Arash-AF10-Racer-Rear-View-In-Pinstripe

Enligt Arash själva ska bilen klara sprinten 0-100 på 2,8 sekunder. Toppfarten är inte  angiven, men med tanke på effektuttaget är det sannolikt att det blir en bra bit över 400 km/h. Bugattis kommande modell Chiron, som har nästan 600 hästar minde än AF10, sägs få en toppfart på 463 km/h.

Arash AF10 får en kolfiberkaross av ”badkarstyp”. På biltillverkarens hemsida står att läsa att den väger lika mycket som 658 Iphone 6.

Hur skapelsen fungerar i praktiken återstår att se. Bilen avtäcks på bilsalongen i Genéve, som pågår 3-13 mars.

 


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer