Årets alla mästare i TTA – Elitserien i racing

Att Fredrik Ekblom vann TTA står klart sedan länge. Men det har också korats ett flertal mästare i supportklasserna.

I sportvagnsklassen Swedish GT korades tre vinnare. I GT3 Cup tog Fredrik Lestrup hand om förstaplatsen i WestCoast Racings BMW Z4. I GTA blev det Ferrariseger för duon Mattias Andersson och Martin Nelson. GTB-klassen togs hem av Lennart Bohlin i Aston Martin. 

Carrera GT Cup för Porsche 911 Carrera blev en affär för norrmannen Roar Lindland som även tog två Sprintsegrar i samband med finaltävlingen i Göteborg.  I kategorin för äldre 997-bilar var Johan Löfqvist överlägsen. 

Niklas Lilja var dominant i Trofeo Abarth men fick se sig slagen av Jesper Nilsson vid finalracet i Göteborg. Racersportvagsklassen Radical blev en affär för Simon Hultén och i dess Prosportavdelning vann Daniel Röjsel. 

Nu väntar en spännande tid innan det avslöjas hur det går med den ryktade sammanslagningen av TTA och STCC, vilka klasser som kommer att köras och på vilka banor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!