Trimfirman B & B har släppt ett trimpaket till lilla Audi RS3 för den som tycker att originalets 340 hästkrafter är lite i underkant. Med trimpaketet hamnar litereffekten i RennSport-Audin norr om 200 hästars-strecket.

Audi RS3 släpptes tidigare i år och har varit en flitig besökare på våra tidningssidor. Bland annat vår reporter Erik Wedberg imponerades av bilen när han testade den nere på franska rivieran i Teknikens Värld nummer 8/2011

Troligtvis var Erik inte den enda till att bli imponerad av bilen, men han får inget medhåll från tyska trimfirman B & B som synar standardbilens 340 hästkrafter och 450 newtonmeter och höjer med sin egen versions lätt bisarra 510 hästkrafter och 680 newtonmeter i vridmoment. Med en slagvolym på 2,5 liter i RS3:s femcylindriga turbomotor innebär det en litereffekt på över 200 hästkrafter per liter!

Med de nya hästkrafterna på plats stiger toppfarten till 310 kilometer i timmen. På vägen upp till toppfarten har noll till hundra passerats på 3,5 sekunder och tvåhundra efter 12,5 sekunder. För att kunna färdas i de hastigheterna krävs att man slantat upp de 15 950 euro eller strax under 150 000 kronor som trimmet kostar. 

För sina surt förvärvade slantar får man bland annat en större turbo, ett avgassystem som används till både racing och för att skrämma upp grannar mitt i natten, en ny koppling som ska klara den nya effekten samt nya fjädrar och coilovers. Även luftintag och motorstyrsystem ses över till B & B:s RS3.

Ännu större bromsar går också att få som tillval hos B & B. För 4698 euro får man biffigare stoppdon, vilket i svenska kronor betyder cirka 43 000 kronor. 

Trimfirman erbjuder även lite mindre skogstokiga trimalternativ av RS3. För den som nöjer sig med 410 hästkrafter och 560 newtonmeter finns Steg 1, Steg 2 med 425 hästkrafter och 580 newtonmeter och Steg 3 med 450 hästkrafter och 600 newtonmeter, alla tre fullgoda alternativ. Men väljer man något av dem kommer man alltid att veta att det kunde varit minst 60 hästkrafter till nere i garaget…


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer