Audi har inte fuskat med designen av den bakre stötfångaren tidigare, men nya Audi SQ5 tar helt klart priset för "de mest konstgjorda slutrören" hittills. Nej, vi tänker inte dra några skämt om utsläppsfusk. Men det kliar i fingrarna...

Det finns flera biltillverkare som väljer att smycka sina bilar med kromlister i diverse utföranden på den bakre kofångaren som ska likna slutrör. Det finns också de som använder sig av riktiga slutrör, men utan anslutna avgasrör. Men detta måste vara bland det värre vi har sett!

Nya Audi SQ5, som presenterades i januari i år, har en bensindriven V6-motor på tre liter med ett effektuttag på 354 hästkrafter och ett vridmomentet på 500 newtonmeter. Sprinten 0 till 100 km/h går på 5,4 sekunder. Förra generationens SQ5 hade fyra avgaspipor – så som det brukar vara på Audis S-modeller. Det har den nya generationen också, men de är väldigt mycket på låtsas. De riktiga avgasrören, som ni kan se på ovan bild, pekar rakt ner mot marken bakom stötfångaren. Kromlisterna på kofångaren, som tydligt ska se ut som fyra avgaspipor, är alltså en super-bluff!


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer