Drygt ett halvår efter uppdateringen av vanliga Audi TT är det nu dags för värstingen TT RS att genomgå motsvarande behandling.

Det är tre år sedan nuvarande Audi TT RS klev in på scenen med sin 400 hästkrafter starka och turbomatade 2,5-litersfemma. När det nu görs en uppdatering är motorn orörd, den levererar fortfarande 400 hästkrafter och 480 newtonmeter. Vikten har ökat med tio kilo (coupémodellen) vilket inte påverkar accelerationen till 100 km/h som fortfarande anges till 3,7 sekunder. Roadstern lär därmed ligga kvar på 3,9 sekunder, precis som tidigare.

Audi TT RS Roadster facelift 2020

Luftuttagen under bakljusen tillhör nyheterna på årsmodell 2020.

Vad som däremot har förändrats är utseendet. Nåja, detaljer i utseendet har förändrats, är en bättre beskrivning. I fronten har spoilern och dess luftintag gjorts om och baktill märks en ny fast vinge samt annorlunda diffusor. LED-strålkastare är standard och LED matrix-doningar finns som tillval, så även OLED matrix-backljus med 3D-design som sägs bjuda på en ljusshow så fort tändningen sätts på.
Åtta kulören finns uppdaterade TT RS i varav tre är nya – RS-unika Kyalami green samt Pulse orange och Turbo blue.
Interiört kan man få röda och blåa detaljer om man väljer till RS Design Package och kontrasterande färg på säten och mittkonsol om man väljer till Extended RS Design Package.

Audi TT RS Coupé facelift 2020

MMI-infotainmentsystemet med navigation har uppdaterats och har röststyrning, fritextsök, möjlighet till wifi-hotspot samt en rad olika uppkopplingsmöjligheter. Bang & Olufsen står för ljudet som pumpas ut med effekt om 680 watt.

Till våren är det premiär hos Audi-handlarna. Några svenska priser har ännu inte offentliggjorts.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer