Vi har tidigare berättat om rykten att Audi har varit på väg att utveckla en utmanare till BMW X6. Nu bekräftar designchefen Walter de Silva att en sådan modell är på väg.

Som vi tidigare har kunnat berätta om har det under en tid ryktats att Audi har varit i färd med att utveckla en konkurrent till BMW:s crossovermodell X6, en modell som likt sin ärkerival från Bayern ska vara en blandning av fyrdörrarscoupé och storsuv. Några riktiga bekräftelser om att modellen verkligen är på väg har vi dock inte fått förrän nu.

Det är i ett uttalande till branchtidningen Automotive News som den nya modellen, som ska positioneras mellan dagens Q5 och Q7, beskrivs av Audis designchef Walter de Silva.

– Vi kommer definitivt att lansera en sportigare crossover mellan Q7 och Q5, säger de Silva till Automotive News.

Några mer detaljerade uppgifter om när modellen väl dyker upp på marknaden ville inte da Silva ge. Vi vet dock att Audi har som målsättning att passera BMW försäljningsmässigt till 2015, vilket gör det rimligt att anta att vi får se den nya modellen, som kanske döps till Q6, bör hitta ut på marknaden innan dess.

Samtidigt ryktas även en till sport-crossover, av det mindre formatet, utvecklas innanför murarna i Ingolstadt. Denna modell, som ska hamna mellan Q3 och Q5, kommer att få BMW:s kommande X4 (som förväntas dyka upp 2014) som huvudkonkurrent.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer