Audi gör nu sina bilar ännu mer miljövänliga genom att transportera delar och hela bilar på ett nytt tågset med ett lok av laddhybridtyp längst fram.

Stora delar av de delar som Audi måste ha till sin produktion i fabriken i Ingolstadt levereras med tåg. Varje dag kommer 15 godståg med karossdelar, motorer, växellådor och ibland hela bilar från andra Audi-fabriker till Ingolstadt. 1,8 mil järnväg ingår i Ingolstadt-fabrikens nätverk.

Med diesellok blir det en massa extra utsläpp i samband med produktionen av bilar, men i dag har Audi fått sitt nya lok levererat, ett laddhybridlok på 1 000 hästkrafter.

Audi laddhybridlok tåg

Tack vare det nya och mer miljövänliga loket kommer Audi att kapa sina utsläpp av koldioxid med uppemot 60 ton per år. Man har alltså kommit en bra bit på vägen mot att göra fabriken koldioxidneutral. Dessutom har det nya loket fördelen att det är betydligt tystare än sina föregångare.

Upp till två timmar på enbart elektricitet kan loket köra, extra bra när det rullar under tak och i byggnader. När kraften sinat är det bara att plugga in en kabel i ett uttag så laddas batterierna, alternativt så kan dieselmotorn ta över om så behövs.

Audi laddhybridlok tåg

Audi laddhybridlok tåg


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer