Vid Volgas strand, i staden Togliatti, tillverkas Lada hos Renault-ägda AvtoVAZ. Den ryska biltillverkaren har inga planer på att stoppa produktionen, trots coronasmitta på fabriken.

Europeisk bilindustri står stilla sedan fabrik efter fabrik har fått stänga ned verksamheten till följd av coronaviruset och den efterföljande sjukdomen covid-19. Även utanför Europas gränser har en mängd fabriker stängts ned, inte minst i Nordamerika där de tre giganterna Ford, General Motors och Fiat Chrysler Automobiles har tvingats trycka på stoppknappen. Tesla och Honda har gjort detsamma, så även Volvo i sin nya fabrik i South Carolina.

Men Rysslands största bilfabrik, AvtoVAZ i Togliatti som tillverkar Lada, har inte för avsikt att stänga ned produktionen. Detta trots att två ur den drygt 35 000 personer starka arbetsstyrkan har konstaterats smittade med coronaviruset.

– Situationen är under kontroll. Allting fungerar, går enligt plan, sa en AvtoVAZ-talesperson till media under lördagen.

LÄS MER: Europa bilindustri står stilla

AvtoVAZ ägs till 68 procent Renault som har stängt ned en mängd av sina andra fabriker i bland annat Europa.

I skrivande stund har 438 personer i Ryssland konstaterats vara smittade av coronaviruset, en har avlidit. Landet har 145 miljoner invånare och har stängt en del av sina gränser samt bland annat stängt skolor. Dock är landets produktion, inte bara av bilar, undantagen nedstängningar.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer