Bakom kulisserna: vinterdäcktest

Ni är oerhört många som varje år tar del av Teknikens Världs stora vinterdäcktest, men för första gången bjuder vi in er bakom kulisserna för att få lite mer insyn i hur ett test av vinterdäck går till.

Teknikens Värld har testat vinterdäck i egen regi sedan 2001 (vinterdäcktestande i tidningen har dock pågått sedan 1960-talet) och i dag är det inte bara i Sverige vårt årliga test av vinterhalvårets däck är populärt. I våra grannländer så som Norge och Finland läses Teknikens Världs vinterdäcktest flitigt. Till och med tyskar, italienare och ryssar – och säkert många andra nationaliteter – tar del av testet.

LÄS OCKSÅ: Fem tips om vinterdäck

Vinterväg i vinterdäcktest 2019

I våra vinterdäcktest får läsaren en viss inblick i hur det går till när vi testar ett stort antal däck varje år, men för första gången får ni läsare och besökare nu hänga med bakom kulisserna. Teknikens Världs reporter och däckexpert Linus Pröjtz, ansvarig för däcktesten i tidningen sedan 18 år tillbaka, berättar i filmen hur saker och ting går till samt kommer med lite tips. I filmen ser du också Teknikens Värld-medarbetarna Ruben Börjesson, mångårig trafikpolis, förarutbildare och verksam inom internationell motorsport, samt Kalle Grundel, erfaren fabriksrallyförare med en Grupp A-rallyvärldsmästartitel under bältet och dessutom en rutinerad biltestare.

Årets stora vinterdäcktest finns att läsa i Teknikens Värld nummer 20/2019 som just nu finns ute i butikernas tidningshyllor. Du kan även välja att ladda ned testet här nedan.

Ladda ner testet


Bli prenumerant

Prenumerera på Teknikens Värld och få omedelbar tillgång till samtliga test.

= 49 kr
Köp 2 nummer för 49 kronor.
Du kan då gratis ladda ned samtliga test. Max 10/vecka.

Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer