Nog känner vi till att de flesta lyxbilar finns med extra långt axelavstånd, men vad är nu detta?

Tillverkare av mer prestigefyllda bilar brukar ofta erbjuda sina modeller med extra långt axelavstånd. Exempelvis finns Bentley Mulsanne i sådant utförande om man inte tycker att de 327 centimeter som originalvagnen erbjuder mellan hjulaxlarna räcker.

Vi blev dock rejält förvånade när vi fick se denna bild från Bentleys produktionsband i Crewe. Här syns en Flying Spur med betydligt kortare axelavstånd än de ursprungliga 307 centimeterna. Men lugn, famla inte efter bankdosan, bilen är nämligen inte ämnad för serietillverkning utan är en del i Bentleys utbildningsprogram.

Bilen är helt enkelt kapad och tömd på ”onödig” interiör för att underlätta undervisning. Totalt har företaget plats för 60 praktikanter och utgör en viktig del när det kommer till teknisk utbildning för ungdomar i åldrarna 14 till 18 år i staden. Totalt jobbar 4 000 personer för Bentley.

Med bilden följer nyheten att Bentley för sjätte året i rad fått utmärkelsen ”Top Employer”, alltså som god arbetsgivare.

Du har väl inte missat vår provkörning av Flying Spur i sin senaste skepnad, med ”S” i modellnamnet och med en V8 på 528 hästkrafter? Texten, och filmen, tar du del av här.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer