Bentley bygger en specialversion av lyxkryssaren Mulsanne, en perfekt bil för dig som inte nöjer dig med något annat än det lyxigaste.

Som om standardversionen av Mulsanne inte är tillräckligt stor och lyxig, för att inte tala om EWB-versionen med 25 centimeter längre hjulbas. Nu visar Bentley upp en direkt konkurrent till Mercedes-Maybach Pullman, den är hela en meter längre än standardversionen och 79 millimeter högre.

Bakom skapelsen står Bentleys specialavdelning Mulliner som byggt Mulsanne Grand Limousine på beställning av en välbeställd kund. Tack vare de väl tilltagna måtten kan passagerarna njuta av en rymlig kupé, varav den bakre delen rymmer upp till fyra personer. Den bakre avdelningen avdelas från framsätet med en glasruta som genom ett knapptryck blir antingen genomskinlig eller frostad, en liknande funktion som Maybach 57 och 62 hade i soltaket när det begav sig.

Bentley Grand Limousine by Mulliner

I den bakre avdelningen finns även två kylskåp som rymmer exempelvis skumpa med tillbehör och vid sidan av stolarna finns uppfällbara flygplansbord. Taket utsmyckas av en stor träpanel med integrerade skärmar och tre mätare som visar brittisk tid, lokal tid och yttertemperatur.
Hur mycket Bentley Mulsanne Grand Limousine kostar och om det kommer att byggas fler exemplar är i nuläget oklart.

Bentley Grand Limousine by Mulliner


Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer