Även Bentley måste ibland fräscha upp sina modeller. På Genèvesalongen visas en uppdaterad Mulsanne upp, men vi har alla bilder och fakta redan nu.

Bentley har tradition i att hålla sina modellserier vid liv länge. Föregångaren till dagens Mulsanne, Bentley Arnage, levde till exempel hela elva år (1998–2009) innan efterträdaren presenterades 2010.

Och nu har alltså hela sex år gått sen introduktionen av Mulsanne, eller ungefär halvtid, med Bentley-mått mätt. Följaktigen är det dags för en uppfräschning.

Bentley Mulsanne Speed

På utsidan är det första du ser på Mulsanne facelift den nya grillen. Om inte annat för att den är hela åtta centimeter bredare än förut. Dessutom är både huv, stötfångare och strålkastare (med LED-inlägg) nya. Baktill syns nya lampor och stötfångare även där.

Under skalet är nymodighetena mindre. I ”standardutförande” (hur mycket standard man nu kan hävda att Bentley Mulsanne är) återfinns samma 6,75-liters V8 parad, som tidigare, med åttaväxlad automatlåda och med strax över 500 hästars effekt. 0-100 km/h går på lite över 5 sekunder.

Bentley Mulsanne Speed

Utöver ”vanliga” Mulsanne visar Bentley också upp den förlängda versionen ”Long wheelbase” – som ger hela 25 centimeter extra benutrymme bak. Dessutom med elstyrda benstöd. Stort fokus har också lagts på ljudisolering. Från tystrullande däck till nykonstruerad hjulupphängning och dämpade motorfästen.

Sist men inte minst i Mulsanne-fabriken är sportmodellen Bentley Mulsanne Speed med 537 hästkrafter, och en 0-100-tid som krupit ner till 4,9 sekunder.

Premiär för nya Mulsanne blir på bilsalongen i Genève nästa vecka.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer