Stelvio

Efter att ha gått på knäna flera år presenterade Alfa Romeo sin nya mellanklassaren Giulia 2016 och på den följde Stelvio, märkets första suv med tydliga band till mellanklassaren.

Det primära målet med Stelvio är inte att vinna redan Alfafrälstas hjärtan utan att få ombord nya kunder. Kanske främst de som tidigare kört BMW X3 som är lite av ”förarens” suv. Stelvio är dessutom bara början. Alfa Romeo ska lansera ytterligare två högbyggen, en i klassen under Stelvio och en över. Det på bekostnad av en kombiversion av Giulia.

Stelvio, döpt efter ett bergspass, mäter 469 cm på längden, 190 cm på bredden och är 167 cm hög. Motoralternativen är en två liters radfyra på 280 hästkrafter och en V6 på 510 hästkrafter när det kommer till bensinare och en 2,2 liter radfyra på 210 hästkrafter på dieselfronten. Drivningen sker, vid premiären, på alla fyra hjul.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!