A3

Audi A3 första generation steg in i golfklassen 1996 och sågs då till viss del som en ersättare till Audi 80. Första generationen blev snabbt populär under de sju år den levde. Hur många A3 1,8 TSI har man inte sett på de svenska vägarna genom tiderna? Många!

2003 kom ersättaren i form av generation två. Bättre på allt lyckades den hålla fast vid modellens fina försäljningssiffror under många år. Men efter nio år i livet ersattes den under 2012 av tredje generationen som lanserades under sommaren efter att ha presenterats på Genèvesalongen tidigare på året. Ännu bättre än tidigare generationer trots att utseendet inte är lika revolutionerande. En av många spännande nyheter med A3 generation tre är cylinderavstängningen som gör bensinmotorn till likvärdig dieselmotorn förbrukningsmässigt.

Under våren 2016 presenterades tredje generationen i ansiktslyft utförande inför modellår 2017. De visuella förändringarna är inte gigantiska, långt ifrån, men grillen har tagit en ny form och strålkastarna är nya och liknar numera de som finns på större syskonet A4.

Interiört är förändringarna nästan lika svåra att hitta, men ratten är uppdaterad och mätarhuset kan nu fås med Virtual Cockpit, det vill säga en 12,3 tum stor färgskärm som kan anpassa innehållet beroende på vilka inställningar som gjorts.

Uppdateringen innebär även tekniska nyheter så som kökörningsassistans (upp till 65 km/h) och nya motorer, bland annat en trecylindrig 1,0-litersmaskin på 110 hästkrafter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr