i3

Historik

Foto: UWE FISCHER / UWE FISCHER

2013-2017

i3 är en elbil från BMW som kan utrustas med en liten bensinmotor för längre räckvidd. Därmed är det inte lika illa om man råkar ut för eltorsk.

Modellen lanserades sent 2013 och blev snabbt populär, så pass att BMW hade svårt att hinna med i produktionen.

I Euro NCAP:s krocktest nådde BMW i3 endast upp till fyra av maximala fem stjärnor. Det var i delmomentet krock mot stolpe i sidan av bilen som poängavdrag gjordes.

Till årsmodell 2018 uppdaterades modellen försiktigt och kompletterades med en sportigare version vid namn i3s som du ser på bilden ovan.

Inför modellår 2019 plockades i3 REX, modellversionen med räckviddsförlängande bensinmotor bort, då vanliga i3 och i3s uppgraderats med framför allt större batteri. Nu är kapaciteten på 42,2 kWh vilket enligt NEDC-körcykeln tillåter upp till 39,5 mils körning, mer än dubbelt så mycket än när i3 introducerades 2013. Enligt den nya WLTP-körcykeln är räckvidden upp till 31 mil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!