X6

BMW X6

Kontroversiella former

BMW X6 är ingen SUV enligt bayrarna, den är heller ingen SAV (BMW:s egna beteckning på bilarna i X-serien). X6 är däremot en SAC – deras första i segmentet som de själva kommit på. SAC står för Sports Activity Coupé. BMW X6 är något så konstigt som en crossovercoupé med plats för fyra, men knappast vuxna i baksätet.

Trots att bilen fått utstå mer skäll än många andra bilar, den har ju ett egendomligt format och stora motorer, har den sålt över folks förväntan. Hela 2008 års produktion såldes slut redan innan bilen hade hunnit ut i hallarna.

Första generationen anlände 2008 och tillverkades fram tills 2014 då andra generationen anlände. Jämfört med generation E71 har nuvarande F16 ett yxigare och aggressivare utseende och nu erbjuds coupésuven med åttastegad automatlåda. Senaste generationen har även aningen större bagageutrymme än föregångaren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!