Foto: BERNHARD_LIMBERGER

Z4

BMW Z3 blev en succé när det kom på 1990-talet, men någon ny generation kom aldrig. I stället tog BMW fram en ny något större modell som de logiskt gav namnet Z4 (internt betecknad E85). Detta var år 2002. Även denna bil blev succéartad och fanns i två utföranden, som cabriolet med tygsufflett samt som coupé.

2008 gick denna första generation i graven för att året efter ersättas av en ny generation Z4. Z4 modellår 2009 är något större och lite sportigare än vad generationen innan var, men främst skiljer de båda generationerna åt i takkonstruktionen.

BMW Z4 nummer två var ett så kallad plåttakscabriolet, det vill säga den är en cabriolet och coupé på samma gång. En annan skillnad var att första generationen Z4 tillverkades i USA medan andra tillverkas i Tyskland.

En ny generation av Z4, framtagen tillsamman med Toyota, presenterades 2018 och hade då åter tygsufflett. Bilen var nu längre, bredare och högre men axelavståndet kortare. Nya Z4 är snäppet sportigare i sin hållning än tidigare generationer.

 

Historik

2002-2008

2008-2016

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!