Historik

2014-2017

Frågan är om någon masstillverkad bilmodell sett mer konceptaktig ut än Citroën C4 Cactus. Ja, till och med namnet andas ju koncept.
Modellen kom 2014 satte åter in Citroën på det galna spåret efter att ha tillverkat riktigt normala bilar under flera års tid.

Trots namnet, som syftar till märkets golfklassare, så grundar sig C4 Cactus på den mindre C3. En modell som 2016, i sin tredje upplaga, i sin tur ärvde luftkuddar och frontdesign från C4 Cactus.

Väghållning och låg förbrukning har hamnat på plussidan när vi testat C4 Cactus men modellen dras också med missar som icke delbart baksäte samt att det mesta styrs via en pekskärm som inte tål sträng kyla.

2018 kom en uppdaterad C4 Cactus, delvis kapad på en del stollighet då karossidornas airbumps är mindre. Detta i ett led att göra modellen med normal då den även ersätter ”vanliga” C4. Uppdaterade Cactus har systemet ”Progressive Hydraulic Cushions” – en slags uppföljare till Citroëns gamla gasfjädring med hydrauliskt dämpade ändlägen på stötdämparna.